Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Γκρέμισαν στὰ κρυφὰ μέρος τοῦ Τείχους τοῦ Βερολίνου...Τὸ τεῖχος τοῦ χωρισμοῦ... Κάποιοι ἐκφράστηκαν καλλιτεχνικὰ, δῶσαν μορφὴ στοὺς φόβους καὶ στὶς σκέψεις τους... ζωγράφισαν τὴ χαρά τους καὶ χρωμάτισαν τὰ ὂνειρά τους...
Συναισθήματα, ἒργα καὶ σκέψεις... ὃπως πάντα, στὸ βωμὸ τοῦ χρήματος!

Διαβάζουμε στὸ Ἒθνος...

Στις πέντε το πρωί της Τετάρτης και παρουσία 250 αστυνομικών, υπό το φόβο επεισοδίων, γερμανική εταιρεία αφαίρεσε τμήμα του Τείχους του Βερολίνου προκειμένου να κατασκευαστεί κτίριο με πολυτελή διαμερίσματα και γραφεία.Η κατασκευάστρια εταιρεία αφαίρεσε τέσσερα κομμάτια του Τείχους, πλάτους πέντε έως έξι μέτρων, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε εργοτάξιο κατασκευής κατοικιών. Στόχος η ανέγερση κτιρίου με διαμερίσματα και γραφεία, για το οποίο έχει δώσει την έγκρισή του ο δήμος του Βερολίνου.

Στο μέρος που αφαιρέθηκε υπήρχαν τοιχογραφίες και γκραφίτι, ανάμεσα στα οποία το φιλί των Μπρέζνιεφ και Χόνεκερ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη προσπάθεια αφαίρεσης έγινε την 1η Μαρτίου, ωστόσο τότε υπήρξε κινητοποίηση από 200 περίπου διαδηλωτές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το Τείχος πρέπει να διατηρηθεί για ιστορικούς λόγους.

Στις όχθες του ποταμού Σπρέε, η λεγόμενη «Πινακοθήκη της Ανατολικής Πλευράς» είναι το μεγαλύτερο εναπομείναν τμήμα του διαβόητου Τείχους του Βερολίνου, μήκους 1,3 χιλιομέτρων.

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90, έχει μετατραπεί σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικά προορισμούς εντός της γερμανικής πρωτεύουσας, καθώς καλλιτέχνες έχουν κοσμήσει τις επιφάνειες με έργα διαφόρων τεχνοτροπιών και θεματικών. ethnos.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου